miercuri, 15 iulie 2009

Seful Microsoft ironizeaza sistemul de operare de la Google


Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, nu crede ca Google planuieste introducerea sistemului de operare numit Chrome, care ar trebui sa devina competitorul Windows, scrie InformationWeek.

“Cine stie despre ce e vorba cu adevarat”, a declarat Ballmer, la o conferinta a investitorilor Microsoft.

“Pentru mine, acest sistem de operare Chrome este foarte interesant”, a spus ironic Ballmer.

El a declarat ca intentia Google de a avea doua sisteme de operare ar putea crea confuzie in piata la nivel de consumator.

“Nu stiu daca au in vedere acest lucru sau care este intentia lor, dar ultima data cand am verificat am sesizat ca nu ai nevoie de doua sisteme de operare. Este de ajuns sa ai doar unul”, a adaugat Ballmer.


Unii analisti nu au fost de acord cu aceasta afirmatie. Sistemul de operare Vista in piata a avut parte de insucces, iar un raport publicat saptamana aceasta de compania ScriptLogic anunta ca 59% dintre companii nu au de gand sa instaleze sistemul de operare Windows 7, care va fi disponibil de la 1 septembrie.

De asemenea, analisti sustin ca este momentul ca Microsoft sa creeze linii separate pentru utilizatorii de tip consumer si pentru cei de tip business.

Vanzarile Windows au scazut cu 16% in cel mai recent trimestru. Saptamana aceasta Microsoft va anunta rezultatele financiare pentru anul fiscal 2009.

Ballmer a declarat ca nu se teme de aceste stiri. “Lansarea Google Chrome nu va avea loc in urmatorii doi ani”, a adaugat acesta. Microsoft spera ca Windows 7, care va fi disponibil de la 22 octombrie, va avea un loc asigurat in piata.

Saptamana trecuta Google a anuntat ca planuieste un sistem de operare pentru computere bazat pe browser-ul web Chrome, care urmareste sa atace principala divizie a Microsoft, al carui sistem de operare este utilizat in mai mult de 90% dintre computerele existente.

Sursa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii :

  1. bun articol :) nota 10 :)


    am shi eu o intrebare !! nu vrie sa facem schimb de bannere:-?? sau de linkuri !!

    contact yahoo id : mandeea_deejay ! plzz

    RăspundețiȘtergere
  2. http://anshuldudeja.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere