Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 aprilie 2008

Site-urile de SMS-uri gratuite se inmultesc

In numai cateva luni, in peisajul Internetului romanesc au aparut trei site-uri de SMS-uri gratuite, ceea ce inseamna ca amatori de astfel de servicii sunt destui. Pe de alta parte, un studiu realizat de cercetatori australieni arata ca persoanele care trimit in exces SMS-uri si e-mail-uri sufera de o forma de tulburare mintala.

Primul site de sms-uri gratuite de pe piata locala a fost lansat de Vodafone sub numele de Web2SMS, insa acest serviciu a fost inchis in aprilie 2006. Abia in ultimele zile ale anului trecut, site-u

Apropo.ro, detinut de divizia de servicii online a trustului Media Pro, MPInteractiv, a inclus in oferta sa un serviciu de acest tip. Insa posibilitatea de a trimite gratuit un mesaj text este limitata la un SMS pe zi. Pentru a beneficia de aceasta oferta, utilizatorii trebuie sa se inregistreze pe site si au la dispozitie 97 de caractere pentru fiecare SMS, dupa care este inserat un text publicitar de 50 de caractere.

A urmat PubliSMS, care a oferit posibilitatea de trimitere gratuita a doua mesaje pe zi. In acest caz, SMS-urile contin la inceput mesajele publicitare, fiecare a cate 30 de cuvinte.
Iata insa ca acum o alta companie autohtona a lansat un astfel de serviciu, sustinut prin publicitate, prin intermediul caruia utilizatorii pot trimite zilnic un numar nelimitat de SMS-uri gratuite. AdSMS.ro a adoptat insa o alta strategie: dupa fiecare mesaj trimis, destinatarul va mai primi inca un SMS cu continut publicitar, textul acestuia fiind creat de companiile interesate de acest sistem de advertising. Acestea sunt in general firme cu activitati in online si, in special, retailerii.
Investitia in astfel de site-uri nu este mai mare de cateva mii de euro (de exemplu, circa 3.000 de euro pentru PubliSMS) si mai toate se asteapta la venituri in jur de 50.000 de euro pentru primul an de activitate. Ceea ce inseamna ca amatori sunt destui. Numai ultimul intrat pe lista estimeaza ca, in circa trei luni, vor fi trimise peste 6 milioane de mesaje.


Nu insa toata lumea vede cu ochi buni aceasta inclinatie a omului modern catre SMS-manie. Medicul psihiatru australian Jerald Block spune, intr-un studiu publicat in American Journal of Psychiatry, ca persoanele care trimit in exces SMS-uri si e-mail-uri sufera de o forma de tulburare mintala. Exista patru simptome ale acestei dependente: sentimentul de frustrare, care apare daca un conputer nu poate fi accesat, nevoia de timp suplimentar de utilizare a acestuia, nevoia de echipamente cat mai performante si experimentarea unor repercusiuni negative ale acestei dependente in toate domeniile vietii. "Motivele principale pentru care le includ in aceasta categorie il constituie accidentele rutiere provocate de faptul ca soferii tasteaza mesaje pe telefonul mobil, hartuirea prin intermediul SMS-urilor si repercusiunile mesajelor din punct de vedere social, educational si profesional", a spus Block.

Sursa: Romania Libera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...