Faceți căutări pe acest blog

marți, 11 decembrie 2007

Primul roman din lume scris de un calculator

O editura din Rusia va lansa luna viitoare primul roman din lume scris de un calculator, relateaza revista de IT Cnews. Cartea are la baza povestea eroilor din romanul lui Lev Tolstoi "Anna Karenina". Romanul, intitulat "Dragoste Adevarata" copiaza stilul, limbajul si tehnicile narative a 13 scriitori rusi si straini din secolele 19 si 20.

Programul pentru redactarea cartii PC WRITER a fost creat dupa opt luni de munca de o echipa de programatori si filologi. Calculatorului nu i-au fost necesare decat trei zile pentru a genera cartea. Acum documentul se afla in faza de editare, iar luna viitoare vor fi publicate 10 mii de exemplare ale romanului, sustine un reprezentant al editurii.

Mai multi scriitori din St Petersburg nu cred ca documentul a fost redactat de un calculator ci de un scriitor talentat. Pe de alta parte si o serie de specialisti IT sunt de parere ca progresele in domeniul inteligentei artificiale sunt insuficiente pentru a genera un program care sa redacteze un roman.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...