Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 august 2007

46 milioane de baterii Nokia se pot supraincalzi

46 milioane de acumulatori utilizati la telefoanele mobile Nokia, furnizati de firma japoneza Matsushita, prezinta pericol de supraincalzire, urmand ca grupul finlandez sa le inlocuiasca, fara costuri suplimentare pentru utilizatori. Nokia a anuntat azi ca bateriile vizate, "BL-5C", au fost produse de Matsushita Electric Industrial in perioada decembrie 2005-noiembrie 2006.



Bateriile prezinta pericol de supraincalzire, in urma unui scurt-circuit produs in timpul incarcarii, ceea ce poate conduce la desprinderea dizpozitivului de telefon, a aratat, intr-un comunicat, principalul producator mondial de telefoane mobile. La nivel mondial, au fost raportat 100 de incidente de acest tip, dar utilizatorii nu au fost raniti.


Modelul "BL-5C" este cel mai utilizat acumulator pentru telefoanele Nokia, in conditiile in care mai multi furnizori au produs peste 300 milioane de baterii de acest tip pentru compania finlandeza. Nokia si Matsushita se ofera sa inlocuiasca bateriile mentionate, in pofida faptului ca supraincalzirea este considerata un incident rar, se mai arata in comunicatul Nokia.

Inlocuirea bateriilor va determina costuri directe si un anumit impact financiar pentru Nokia, dar Matsushita va acoperi o parte din cheltuieli.Firma nipona a aratat ca defectiunea este determinata de o problema rara survenita in procesul de productie, iar costurile de rechemare de pe piata sunt inca incerte.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...