Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 noiembrie 2007

A aparut prima carte despre webloguri

Cei pasionati de scrierea blogurilor pe internet se pot bucura de un volum in limba romana, care le este adresat in totalitate. Lucrarea trateaza exhaustiv problematica weblogurilor ca fenomen social, cultural, exponent al Web 2.0, si nu in ultimul rand ca fenomen mediatic de mare anvergura.

"WEBLOG - Platforma de publicare online"a apărut recent la Editura Universităţii din Bucureşti, şi este semnată de conf. dr. Georgeta Druilă (coordonator), alături de o echipă formată din Cristian Curus (absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării), Adina Dragomir (absolvent FJSC), Matei Stoicovici (absolvent FJSC şi actualmente cadru didactic al acesteia) şi Monica Ulmanu (absolvent FJSC).

Această carte valorifică munca depusă în cadrul unor lucrări de cercetare ale unor absolvenţi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea din Bucureşti, în cadrul programelor de licenţă şi masterat. Este o muncă făcută cu multă pasiune. Aceşti tineri absolvenţi au experimentat şi au înţeles că blogul ne schimbă viaţa tuturor.

Blogul dărâmă monopolul mediilor tradiţionale şi dă individului noi oportunităţi pe piaţa ideilor. Blogul schimbă modul în care se face jurnalism, politică, afaceri sau cultură. Blogul ne dă un stil de viaţă şi ne rupe de izolare. Blogul ne ajută să comunicăm mai eficient, să ne înţelegem şi să ne împărtăşim ideile. Există, însă, o singură problemă: sunt prea multe bloguri, iar noi avem prea puţin timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...