Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 mai 2012

Ce faci daca te înţeapă o căpuşă? Trei leacuri clasice

Ce faci dacă te trezeşti, după o ieşire la iarbă verde, cu o insecta mică, verde sau brună, înfiptă sub piele, într-o poziţie ciudată?

Cel mai important este ce NU faci: nu încerca să o desprinzi trăgând-o cu unghia sau degetele - atunci când o rupi forţat şi îi rămâne capul în piele, se produce infecţia.
Dacă vrei să eviţi o vizită la urgenţă, încearcă, mai întâi, una dintre următoarele trei soluţii clasice:

1. Indiferent de stadiul în care este căpuşa (doar o „pată” verde-brună-neagră ori deja umflată de sânge, cât un bob de mazăre), acoper-o complet cu untură solidă. După două-trei minute, căpuşa se va desprinde singură, fiindcă se va sufoca (untura nu permite trecerea aerului).

2. Îmbibă foarte bine un tampon de vată în tinctură de iod şi ţine tamponul pe căpuşă 3-4 minute.

3. În loc de tinctură de iod se poate folosi şi acetona. După ce căpuşa cade, dezinfectezi bine înţepătura cu iod, apoi ungi locul cu alifie de gălbenele cu propolis.

Medicii recomandă tratamentul preventiv cu antibiotice, precum şi un regim alimentar vegetarian.
Evident, în cazul persoanelor alergice trebuie să aibă la îndemână medicamentele prescrise de specialist şi să apeleze de urgenţă salvarea. Vor urma imunoterapia specifică, care durează între 3 – 5 ani şi se administrează lunar.

 Sursa

Un comentariu:

  1. Pe cat sunt de mici, pe atat sunt de periculoase capusele astea, iar in ultimul timp parca e o isterie pe tema asta, probabil pe buna dreptate dupa ce am vazut unde poate ajunge un om din cauza unei muscaturi de capusa.

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...