Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Aproape 20 de milioane de romani ar putea ramane fara semnal la telefon

Licentele operatorilor expira la sfarsitul anului 
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a amanat pentru saptamana viitoare luarea unei decizii privind licentele de telefonie mobila, la cererea operatorilor de profil. Licentele pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile GSM au fost acordate la finalul anului 1996 companiilor care functioneaza in prezent sub denumirile Orange Romania si Vodafone Romania, cu o valabilitate de 15 ani, care expira la 31 decembrie 2011. 

Fiecare dintre cei doi operatori a achitat suma de 75 milioane de dolari pentru licentele GSM.
 
ANCOM a anulat conferinta de presa de joi in care urma sa anunte decizia si a comunicat ca operatorii au cerut amanarea discutarii si adoptarii deciziei privind acordarea drepturilor de utilizare a frecventelor radio in benzile de frecvente de 900 si 1.800 MHz pentru data de 28 decembrie, scrie Mediafax.
 
La finele lunii noiembrie ANCOM a lansat un proiect de decizie care prevede ca valabilitatea licentelor de telefonie mobila GSM ale Orange Romania si Vodafone Romania sa fie extinsa din decembrie 2011 pana in aprilie 2014, cand expira si licenta Cosmote Romania in benzile de frecvente de 900 si 1.800 MHz.
 
Autoritatea de reglementare urmeaza sa stabileasca astfel, dupa discutii cu companiile, modul de prelungire a licentelor si costurile presupuse de aceasta operatiune.
 
Proiectul de decizie prevede si ca, pana la 31 decembrie 2012, Orange Romania si Vodafone Romania vor avea obligatia de a elibera o parte din spectrul radio utilizat. Reprezentantii Vodafone au declarat ca aceasta propunere a ANCOM este surprinzatoare si va avea un impact financiar major asupra operatiunilor companiei.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...