Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 martie 2011

Cate un virus informatic la fiecare secundă

Un virus informatic apare în prezent la fiecare secundă, în timp ce, în 2006, aceştia apăreau o dată la fiecare minut, a declarat Ştefan Tănase, senior security researcher, EEMEA, Global Research & Analysis Kaspersky Lab potrivit capital.ro.

"Literalmente, sunt sute de calculatoare infectate în momentul de faţă, prin care trec operaţiuni clasice de atac precum Spam, DDoS, etc", a spus Tănase.

Potrivit acestuia, prin calculatoare mai trec şi metode clasice de monetizare, toate acestea trecând neobservate zi de zi.



"Dar, pe lângă acestea, mai sunt şi cele periculoase, care fură date. De exemplu, în 2010, faţă de 2009, am avut o creştere de 87% în furtul de date prin malware şi o creştere de 135% a trojan - spy", a spus oficialul Kaspersky.


Potrivit acestuia, în momentul de faţă, numărul de mobile malware probabil a depăşit 2.000 de semnături, de la 1.990 câte erau în 2010.


Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...