Faceți căutări pe acest blog

luni, 31 ianuarie 2011

Trei astrofizicieni elaborează un protocol de comunicare între pământeni şi extratereştri

Trei oameni de ştiinţă din Statele Unite ale Americii şi din Franţa pun la cale un protocol de comunicare cu extratereştrii , din dorinţa de a fi siguri că fiinţele nepământene înţeleg ceea vrem să le transmitem.

Astrofizicienii propun folosirea unor lungimi de undă de 1,42 de Ghz sau 4,46 Ghz, unde care sunt întâlnite în natură, motiv pentru care sunt mai uşor de captat.





Cercetătorii au denumit protocolul METI, ceea ce înseamnă "transmiterea mesajelor către inteligenţa extraterestră", iar pentru a putea intra în dialog cu extrateretrii, ei propun construirea unei antene prin care să fie transmise mesaje în spaţiu, deşi astrofizicienii avertizează asupra faptului că nepământenii s-ar putea să nu înţeleagă nimic din ele.


Sursa

2 comentarii:

  1. Încă din anul 1974 oamenii au trimis mesaje extratereştrilor, mai exact din Puerto Rico, dar au fost complicate şi criptice, scrie revista Popular Science, aşa că extratereştrii e posibil să nu fi înţeles nimic din ele. Frecvenţele propuse de trio-ul de astrofizicieni le vor permite extratereştrilor să le recepţioneze, chiar şi în cazul în care dispun doar de mijloace tehnice modeste.

    Cei trei astrofizicienii nu sunt primii care să propună un protocol de comunicare cu extratereştrii, dar cele realizate până acum au fost criticate ca fiind mult prea "antropocentrice", iar pentru o creatură cu şapte capete şi nouă picioare, cum ar putea fi un extraterestru, o imagine cu Barack Obama braţ la braţ cu George W.Bush ar putea să nu prindă nuanţele umane, în sensul că nu ar putea face diferenţa astfel între bine şi rău, glumeşte ziaristul de Popular Science.

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...