Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Furnizorul tau de net te poate sanctiona pentru accesarea continutului piratat

Cum te-ai simti daca ai sti ca furnizorul pe care il platesti pentru serviciile de Internet are abilitatea de a-ti urmari activitatea online si de a emite sanctiuni impotriva ta? Ei bine, cel mai probabil te-ai obisnui in cele din urma si asta pentru ca din ce in ce mai multe state membre ale Uniunii Europene cocheteaza cu ideea de a permite furnizorilor de Internet sa sa auto-sesizeze atunci cand vine vorba de accesarea contentului online ilegal.
Tot mai multi utilizatori se anunta a fi ingrijorati de noile masuri, intrucat implicarea politiei nu va mai fi necesara. Providerul de internet le poate monitoriza activitatea fara a trimite in prealabil un avertisment, si pot emite sanctiuni impotriva propriilor clienti.

 Dar inainte de a va cataloga furnizorul de servicii drept inamicul public numarul 1 este bine de stiut ca nici aceste companii nu sunt prea incantate de noile reglementari. Legea nu este foarte clara cu privire la actiunile pe care trebuie sa le ia cand observa ca un utilizator a accesat continut ilegal. Au, mai nou, o povara destul de mare pe umeri. In plus, nu le place ideea de a fi puse sub acuzare fiindca nu l-au sanctionat pe utilizatorul X, cand a piratat filme online.

Pana in prezent aceste prevederi au aparut in legislatiile din Franta, Irlanda si Marea Britanie.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...