Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Atac impotriva telefoanelor mobile

Un cercetator de la Universitatea din Luxembourg a demonstrat existenta unui nou tip de atac care poate avea loc impotriva telefoanelor mobile.

Utilizand o statie de emisie-receptie, cercetatorul a aratat ca erorile de programare frecvente din retelele de comunicare ale celularelor pot fi exploatate pentru a castiga controlul asupra dispozitivelor.

Ralf-Philipp Weinmann a declarat ca a gasit vulnerabilitati “devastatoare” la un procentaj destul de mare din retelele de comunicare. Potrivit acestuia, orice persoana suficient de motivata ar putea sa exploateze aceste nereguli in vederea unui atac – care ar fi aproape nedetectabil.

Exploatarea le-ar permite hackerilor sa preia controlul asupra telefoanelor mobile din orice punct care se afla in raza de acoperirea a statiei de emisie-receptie. Asa cum subliniaza si Weinmann, intr-o zona urbana aglomerata, asta ar putea insemna sute de telefoane deodata.

Infractorii ar putea, apoi, obtine venituri fie prin apelarea numerelor premium, fie prin expediarea mesajelor catre serviciile premium, cu plata.

Hackerii ar putea in acelasi timp sa foloseasca tehnica pentru a monitoriza intreaga comunicare a utilizatorilor, sau ar putea chiar sa asculte convorbirile, setand telefonul sa preia apelurile automoat – fara ca utilizatorul sa observe.

Cercetatorul a declarat ca, in prezent, lucreaza cu mai multi comercianti, atat de cipuri de comunicare mobila, cat si de celulare, pentru a repara vulnerabilitatile si pentru a preveni problemele similare in viitor.

Sursa

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...