Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 martie 2010

Google va scana cărţile din bibliotecile naţionale ale Italiei

Google BooksGoogle a anunţat că a ajuns la un acord cu ministerul italian al culturii pentru a scana milioane de cărţi din bibliotecile naţionale din Roma şi Florenţa.

"Google va acoperi costurile scanării acestor lucrări şi va a înfiinţa un centru de scanare în Italia," făcând lucrările disponibile pe siteul său Google Books, arăta compania.

"Acesta este primul nostru acord cu un minister al culturii al unui stat," preciza Nikesh Arora, şeful operaţiunilor globale de vânzare Google


Acordul priveşte cărţile fără copyright publicate înainte de 1868, inclusiv lucrări ale lui Galileo Galilei sau a matematicianului şi astronomului german Johannes Kepler.

Google va oferi bibliotecilor şi copii digitale ale cărţilor pentru a fi publicate pe propriile siteuri.

Google a acceptat deja să scaneze şi să publice online cărţile de la mai multe universităţi, precum Oxford din Anglia, Columbia din New York, dar şi biblioteca din Bavaria, New York sau Lyon.

Centrul de scanare va presupune angajarea a 100 persoane.

Proiectul Google Books s-a lovit de probleme legale atât în Europa, cât şi în SUA.

În Franţa, un tribunal a stabilit că prin scanarea întregilor cărţi sau a unor fragmente şi postarea online, "Google a comis acte de încălcare a dreptului de autor în detrimentul Le Seuil" şi a altor două edituri.

În SUA, Google a ajuns recent la un acord după ce asociaţia editurilor americane a deschis un proces, în 2005, acuzând Google de încălcare copyright-ului.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...