Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 iulie 2009

Un an de inchisoare pentru ca a prevestit un cutremur

cutremur 2009
A primit un an de inchisoare pentru ca a prevestit un cutremur care nu s-a produs

Un taran chinez in varsta de 35 de ani a fost condamnat la un an de inchisoare pentru ca a provocat panica in randul populatiei din provincia Henan, cu un SMS care anunta un cutremur iminent de 7,5 grade pe scara Richter, a anuntat China Daily.
Cao Quanwei a fost declarat vinovat de catre tribunalul din Gongyi, Henan, pentru ca a inventat si raspandit cu buna stiinta zvonuri care au scos mii de oameni in strada timp de mai multe ore, scrie NewsIn.

El ar fi trimis un SMS prietenilor sai la 24 februarie, spunand ca este de la Institutul de Seismologie si anuntand un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter care urma sa aiba loc in noapte respectiva. Mesajul s-a raspandit rapid, iar mii de persoane au petrecut sase ore in strada, pe timp de noapte si in plina iarna.

Cao a mers a doua zi la politie si a explicat ca dorea numai sa le faca o farsa prietenilor sai...


Justitia chineza este adeseori severa cu cei care raspandesc informatii false, desi glumele lor nu au consecinte dramatice.

In mai 2008, China a fost afectata de un puternic seism cu o magnitudine de 8 grade pe scara Richter in provincia Sichuan, soldat cu aproape 87.000 de morti si disparuti.

Sursa

Un comentariu:

  1. Ai fost prost informat in legatura cu tot ce misca in sistemul corupt din romania, vrei sa te informezi si nu stii unde, www.exploziv-news.ro ziarul care spune totul pe bune, vino si discuta cu restul utilizatorilo pe forum
    exploziv-news.ro – Citeste stirile care explodeaza in fiecare secunda,stiri,comentarii,difuzate non-stop,reportaje necenzurate,adevaruri ce nu au fost spuse, audio,video,foto,senzational

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...