Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 martie 2009

Sony HX1, primul Cyber-shot cu senzor CMOS Exmor

Sony a lansat camera foto Cyber-shot HX1 cu zoom optic 20x. La baza noului model Sony Cyber-shot, stă senzorul de ultimă generaţie, CMOS ‘Exmor, cu o rezoluţie de 9.1 megapixeli efectivi.

Dezvoltată iniţial pentru modelele DSLR Sony Alpha, tehnologia ‘Exmor’ permite realizarea unor fotografii cu zgomot de imagine extrem de redus, în special la sensibilităţi ISO ridicate.

În completarea procesorului de imagine BIONZ, senzorul CMOS ‘Exmor’ permite fotografierea la rezoluţie maximă, în rafală de până la 10 cadre pe secundă (maxim), folosind un obturator mecanic. Captura în rafală de 10 fps este deosebit de utilă pentru capturarea imaginilor în mişcare.



Senzorul CMOS ‘Exmor’ permite fotografierea în două noi moduri speciale, ce reduc semnificativ zgomotul de imagine, în special în condiţii de lumină redusă. În cazul fotografierii unor subiecte statice, modul “Handheld Twilight” permite capturarea rapidă a şase cadre, ce vor fi combinate în aşa fel încât să rezulte o singură imagine îmbunătăţită, cu nivelul de zgomot de imagine semnificativ redus. În cazul în care subiectul se află în mişcare, modul “Anti Motion Blur” suprapune, de asemenea, şase cadre pentru realizarea unei imagini clare, anunţă producătorii.

Un al doilea mod de fotografiere ‘Sweep Panorama’ pentru surprinderea unor peisaje sau panorame atât în plan orizontal sau vertical.

Dezvoltat iniţial pentru gama de aparate foto profesionale Sony Alpha Digital SLR, obiectivul G încorporează lentile asferice şi lentile ED (care previn aberaţiile cromatice) pentru o mai bună precizie optică. Utilizatorii vor beneficia imagini care vor conţine un număr mai mic de beraţii cromatice, indiferent de setările aparatului.

Modelul Cyber-shot HX1 reprezintă prima cameră Sony capabilă de înregistrare video la rezoluţie HD 1080/30p. Clipurile video filmate cu ajutorul Sony Cyber-shot HX1 au o rată de afişare a imaginilor de 30 de cadre pe secundă.

LCD-ul orientabil de 3 inci (7,6 cm) oferă mai multă flexibilitate pentru încadrarea fotografiei la o rezoluţie de 230.000 pixeli.

Modelul Cyber-shot DSC-HX1 va fi disponibil în Romaânia de la începutul lunii mai 2009.



Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...