Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 februarie 2009

NASA cauta planete asemanatoare Pamantului

Lansarea in spatiu a sondei Kepler face parte dintr-o misiune a NASA de cautare a unor planete din afara sistemului nostru solar, care sa fie asemanatoare cu Pamantul si care sa sustina viata.

Sonda spatiala Kepler va fi lansata pe 5 martie, in Florida, de la bordul rachetei Delta II. Desi misiunea este o premiera pentru NASA si pare o initiativa prin care se “cauta acul in carul cu fan”, agentia spatiala americana sustine ca sonda ar trebui sa gaseasca sute de planete de marimea Pamantului si poate chiar mai mari decat acesta.

Echipata cu cele mai mari camere telescopice ce au fost lansate vreodata in spatiu, sonda Kepler este esentiala in planuirea viitoarelor misiuni de detectare si caracterizare in mod direct a planetelor din orbitele apropiate.

Construirea ei a costat aproape 600 de milioane de dolari si va examina, timp de trei ani, peste 100.000 de stele asemanatoare Soarelui din mai multe constelatii ale Caii Lactee.

Este Terra o planeta unica in Univers? Este singura care permite existenta vietii? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care nu numai NASA, ci intreaga omenire, cauta raspuns. Nu putem decat sa le uram succes.


Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...