Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 februarie 2009

Cercetătorii au găsit cea mai veche dovadă a vieţii pe Terra

O echipă internațională de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology și alte universități au descoperit cea mai veche dovadă a vieții pe Pământ.

Cercetătorii au examinat o rocă sedimentară din sudul Omanului și au găsit o mare cantitate de steroizi care datau de acum 635 milioane de ani. Steroizii sunt produși de una dintre cele mai simple forme de viață multicelulară, bureții.

Descoperirea acestor bureți este o probă foarte importantă care arată că viața celulară exista cu 100 de milioane de ani înainte de explozia de specii din perioada Cambriană, un episod bine documentat din istoria Pământului care a început acum 530 de milioane de ani, după cum indică fosilele de atunci și în care viața s-a diversificat foarte rapid.

Această dovadă poate ajuta oamenii de știință să reconstruiască ecosistemul timpuriu al Pământului și să explice cum viața a început să se dezvolte pe planetă.

„Datele noi sugerează că evoluția animalelor multicelulare a început mult mai devreme decât se credea", a declarat Gordon Love, profesorul care a condus echipa de cercetători. „Mai mult decât atât, acești bureți își începeau viața în ape puțin adânci și se extindeau mai apoi în largul oceanelor, ceea ce implică existență unui mediu care conținea oxigen în apă în urmă cu 635 de milioane de ani".

ordon Love și colegii săi plănuiesc să cerceteze și roci din perioada Neoproterozoikum, chiar dinainte și din timpul glaciațiunilor Sturtian și Marinoan, cele mai mari ere glaciare care existat pe Pământ, între 850 și 635 de milioane de ani în urmă.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...