Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 decembrie 2008

Theodor Stolojan, desemnat pentru postul de premier de către Traian Băsescu

Theodor Stolojan este numele premierului desemnat. Şeful statului a anunţat într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni. "Am avut în vedere un om capabil să facă faţă crizei economice de o parte şi pe de altă parte un om suficientă autoritate ca să potă gestiona buna funcţionare a Guvernului şi a instituţiilor statului", a spus Traian Băsescu care a ţinut să precizeze că mandatului noului prim-ministru este pentru de patru ani, nu unul fracţionat.


Theodor Stolojan este în politică încă din 1990: fost prim-ministru, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, candidat la preşedinţia ţării, consultant la Banca Mondială şi consilier prezidenţial. Acestea sunt doar câteva dintre funcţiile deţinute de-a lungul ultimilor 18 ani de actualul prim-vicepreşedinte al PD-L.

Theodor Stolojan a fost artizanul unificării liberale, alături de Valeriu Stoica, şi al Alianţei D.A. PNL-PD, alături de Traian Băsescu. Pentru Stolojan, Traian Băsescu a plâns în faţa românilor şi a candidat în locul lui la preşedinţie.

Însănătoşit după alegeri, a intrat în echipa de consilieri prezidenţiali, dar s-a retras în 2006, pentru a se ocupa de PLD.

La nici un an, PLD şi PD au fuzionat pentru a deveni Partidul Democrat Liberal. Din postura de prim-vicepreşedinte şi într-un cadru neconvenţional, Stolojan anunţa că vrea să fie prim-ministru.

Stolojan este un politician înstărit. Veniturile lui provin din tranzacţii la bursă şi din activitatea didactică, la care se adaugă pensia de la Banca Mondială. În plus, a obţinut aproximativ 15 milioane de euro din vânzarea complexului Clăbucet Sosire. Scandalurile nu l-au ocolit. Numele lui a fost vehiculat în legătură cu afacerea "Megapower", dar procurorii au dezmintit oficial că acesta ar fi avut vreo calitate procesuală în această cauză. Recent, PSD şi PC l-au acuzat că s-a implicat, din poziţia de consilier prezidenţial, în privatizările din energie.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...