Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 decembrie 2008

Taxa auto pentru masinile second-hand si prima de casare s-ar putea majora

Decizia va fi luata in sedinta de guvern de joi si a fost anuntata chiar de premierul Tariceanu.

4.000 de lei ridica suma primei de casare la nivelul psihologic de 1.000 de euro, insa mai e ceva, la fel de important: Guvernul va creste valoarea taxei de poluare la inmatricularea masinilor second hand.

Ambele masuri vor fi luate in sedinta Executivului. Premierul a facut anuntul la sfarsitul vizitei de la Centrul Tehnic de la Titu al companiei Renault, unde s-a discutat despre depasirea impasului din industria auto.

Uzina Dacia de la Pitesti este oprita, iar conducerea companiei spune ca vanzarile au scazut in noiembrie cu peste 50%.

Guvernul inca asteapta ca eliminarea taxei de poluare pentru masinile noi, hotarare adoptata luna trecuta, sa fie aprobata de Comisia Europeana.

Surse citate de Mediafax sustin ca taxa pentru masinile mai vechi de opt ani ar putea fi mai mare decat pretul vehiculului. Decizia a fost anuntata de premier dupa ce s-a intalnit cu cei din conducerea companiei Dacia-Renault, in timpul unei vizite la Centrul Tehnologic de la Titu.
Masura incearca sa protejeze industria auto romaneasca, puternic afectata de invazia importurilor de masini la mana a doua.


Francezii nu renunta insa la proiectul Centrului Tehnologic de la Titu, la care se lucreaza intens. Premierul a vazut asta in timp ce a vizitat santierul, intr-o masina pusa la dispozitie de gazde.

La Titu vor lucra 1.200 de specialisti, care vor testa noile modele ale grupului Renault, inclusiv pe cel ce va inlocui Loganul.

La final, premierul Calin Popescu Tariceanu a plecat tot cu limuzina sa.

Sursa


Ce parere ai despre majorarea taxei auto la masinile second-hand?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...