Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Mozilla este dependenta de Google

Veniturile Mozilla inregistrate in 2007 au crescut cu 12% si au insumat 75 de milioane de dolari, dintre care 88 de procente sunt generate de cautarile in Google, mai exact 66 de milioane de dolari.

Fata de raportul financiar realizat pentru anul 2006, beneficiile financiare din partea Google au crescut cu 3%.

La momentul lansarii browserului Chrome, Google anunta ca va mentine pentru inca trei ani parteneriatul comercial cu Mozilla si Firefox. Astfel, acordul dintre cele doua companii se va incheia in 2011, nu in aceasta luna asa cum fusese stabilit initial.

Raportul financiar pentru anul trecut al Mozilla nu face decat sa intareasca motivul pentru care compania a fost de acord cu prelungirea acordului: profitul adus de gigantul motor de cautare. Spatiul de cautare Google din bara de unelte Firefox aduce companiei Mozilla venituri de fiecare data cand se realizeaza o cautare pe Google.

Chiar daca browser-ul Firefox este unul de succes si utilizat de multi internauti, el este gratuit, ceea ce face ca Mozilla sa fie dependenta de beneficiile financiare oferite de Google.

Unii analisti ai pietei sustin ca Mozilla a intarziat raportul financiar pentru anul trecut tocmai din cauza faptului ca s-a vazut nevoita sa dea publicitatii veniturile de la Google, ceea ce nu face decat sa demonstreze faptul ca Mozilla nu mai e o companie non-profit.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...