Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 noiembrie 2008

Lista candidaţilor pătaţi (Spot interzis de CNA)

Spotul original:


Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis miercuri somarea postului Realitatea TV pentru intrarea în legalitate a spotului Academiei Caţavencu care încalcă dreptul la propria imagine şi informarea corectă.

Membrii CNA au decis că spotul ‘Lista candidaţilor pătaţi, miercuri, în Academia Caţavencu’, difuzat începând cu data de 10 noiembrie, în cadrul grupajelor de publicitate comercială, şi care face reclamă următorului număr al revistei umoristice, trebuie oprit imediat de la difuzare pentru că încalcă articolul 14 din Decizia 792/ 30 septembrie şi articolele 3 şi 29 din Legea audiovizualului.

La articolul 3, legea prevede că "răspunderea pentru conţinutul serviciilor de programe difuzate revine, în condiţiile legii, radiodifuzorului", iar la articolul 29 se arată că "publicitatea trebuie să nu afecteze dezvoltarea fizică, psihică sau morală a minorilor, să nu prejudicieze demnitatea umană, să nu includă nicio formă de discriminare pe motiv de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală". Articolul 39 prevede că "difuzarea programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare sau datorită mijloacelor tehnice necesare recepţiei, minorii nu au acces audio sau video la programele respective".
(conform Rompres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...