Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 septembrie 2008

Cercetătorii spanioli au descoperit forme de viaţă la o distanţă de 700 de ani lumină de Pământ


Blocuri întregi de molecule organice au fost descoperite de oamenii de ştiinţă spanioli la câteva sute de ani lumină de planeta noastră. Cercetătorii cred că aceste molecule ar fi responsabile de apariţia primelor forme de viaţă.


Moleculele de naftalină au fost descoperite într-o regiune formată din nori gazoşi şi praf, situată în constelaţia Perseus, la 700 de ani lumină de Pământ. Potrivit cercetătorilor, aceste molecule sunt cele mai complexe forme descoperite până acum în regiunile îndepărtate din spaţiul interstelar, informează Daily Mail.

În trecut, oamenii de ştiinţă au descoperit naftalină şi în meteoriţii căzuţi pe Pământ.

Cercetătorii cred că modul în care naftalina reacţionează la condiţiile existente în spaţiu face foarte plauzibilă ideea existenţei unor forme de viaţă în regiunile în care aceasta a fost descoperită. Astfel, în momentul în care este expusă la radiaţii ultraviolete, în combinaţie cu apă şi amoniu, toate, elemente des întâlnite în spaţiul interstelar, naftalina poate produce o mare varietate de aminoacizi, ''cărămizile'' care alcătuiesc proteinele.

''Scopul nostru este să investigăm dacă alte hidrocarburi, mai complexe există în aceeaşi regiune, inclusiv aminoacizi'', a precizat dr. Iglesias Groth, cercetător în cadrul Institutului de Astrofizică din Canarias, Spania.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...