Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 august 2008

Prima facultate din Romania la tara

Universitatea de Stat din Piteşti a încheiat un acord de colaborare cu Primãria Rucãr, în baza cãruia în aceastã localitate se va înfiinţa prima facultate din România situatã într-o comunã. Studenţii care vor dori sã înveţe la ţarã vor avea posibilitatea sã îşi ia diploma în Economia Turismului.

Admiterea se face pe bazã de dosar
Protocolul a fost semnat sîmbãtã de profesorul universitar doctor Constantin Drãghici, decanul Facultãţii de Economie, cu acordul conducerii Rectoratului, de primarul comunei Rucãr şi de directorul liceului din localitate. Facultatea va funcţiona în apropierea Grupului Scolar Forestier Rucãr, beneficiind de condiţii materiale şi didactice corespunzãtoare cerinţelor de autorizare şi acreditare a unei asemenea instituţii de învãţãmînt superior.



Cursurile vor fi susţinute de cadre didactice de la Facultatea de Economie din Piteşti. Facultatea de la Rucãr este organizatã pe durata a 3 ani cu frecvenţã redusã (sîmbãta şi duminica), iar cei care vor termina vor putea obţine diploma de licenţã în Economia Turismului Rural- Cultural. Pe lîngã cursurile de specialitate, studenţii vor putea studia şi limbi strãine: engleza, franceza şi germana. Înscrierile au început deja, mare parte dintre doritori fiind absolvenţi ai liceului din Rucãr, dar şi din apropiere, precum Cîmpulung şi Bran. Admiterea se face pe bazã de dosar, anul acesta locurile fiind nelimitate. Mai multe informaţii se pot obţine de la Decanatul Facultãţii, de la conducerea Liceului Rucãr, dar şi de la purtãtorul de cuvînt al Primãriei Rucãr.
Sursa

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...