Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 iulie 2008

Sunt sanse mari sa scapam de SIDA in curand!

Sindromul care ucide anual milioane de persoane de pe intreg mapamondul, SIDA, va putea fi in curand dat uitarii gratie unor descoperiri genetice de ultima ora.Cercetatorul Carl June si colegii de la University of Pennsylvania au ajuns la concluzia ca HIV si SIDA pot reprezenta in scurt timp doar un capitol negru al istoriei intregii omeniri. Studiile efectuate au demonstrat ca HIV, odata ajuns in organism, se ataseaza de limfocitele T CD4 prin niste receptori aflati pe membrana acestor celule.

Receptorii sunt defapt proteine, denumite CCR5. Folosind o enzima ZFN (zinc-finger nuclease) s-a putut interveni la nivelul proteinelor CCR5, determinandu-se modificari conformationale ale genelor. Astfel, virusul nu are cum sa penetreze limfocitul T CD4 si infectia ramane in stadii incipiente, deoarece limfocitele T raman sanatoase si pot lupta eficient impotriva HIV si impotriva infectiilor oportuniste, mentinand o stare de sanatate normala.

"E ca si cum un luptator de wrestling se rade pe cap si oponentul sau nu are cum sa-l apuce" a precizat Carl June. O declaratie comica si totodata foarte adevarata.

Carl June s-a bazat mult si pe o descoperire la un cuplu homosexual, care, desi infectati cu HIV, nu sufereau de nimic pentru ca aveau putine proteine CCR5 pe membrana limfocitelor, facandu-le practic impenetrabile. De aici si ideea de a interveni asupra CCR5.

Luandu-ne dupa studiile cercetatorilor de la University of Pennsylvania, se pare ca in scurt timp vom elimina SIDA in cel mai elegant mod cu putinta: HIV nu poate face rau singur, el va exista in continuare, insa nu va mai influenta sistemul imunitar al gazdei!

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...