Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 iulie 2008

Celularele lui 2009: PIN-uri amprentă şi interfaţă 3D

Miniproiectoare, pixeli sensibili la orice nuanţă, înlocuirea PIN-ului cu amprenta digitală sunt câteva dintre inovaţiile pe care le pregătesc producătorii de telefoane mobile pentru anul viitor.

Cu ajutorul cipurilor tot mai avansate, exemplarele noii generaţii de celulare, programată pentru anul 2009, vor încorpora tehnologii extrem de avansate, fără să fie mai butucănoase sau să consume mai multă energie decât predecesoarele lor, arată PopSci.com

O astfel de inovaţie este securitatea pe bază de amprentă. Dacă în ziua de azi puţini aleg să-şi protejeze celularele prin setarea unui cod PIN, de multe ori de teamă că l-ar putea uita, compania americană AuthenTec promite să transforme securizarea telefonului într-un gest cât se poate de comun.

Un cititor de amprente, de dimensiunea unei taste normale, va înlocui butonarea codului cu o mişcare din deget.


În plus, va funcţiona şi ca un touchpad, permiţând controlarea unui cursor. O altă surpriză sunt microproiectoarele, care vor muta videoclipurile şi filmele de pe ecranele mobilelor pe ecrane virtuale murale, de 15 şi 40 de inch (pe lumină şi, respectiv, în obscuritate). Sistemul dezvoltat de compania 3M funcţionează pe bază de LED-uri şi asigură o calitate a imaginii comparabilă cu cea a transmisiilor tv.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...