Faceți căutări pe acest blog

duminică, 8 iunie 2008

Primii internauţi din Bucureşti cu dosar penal pentru download ilegal de muzică

Poliţia a percheziţionat apartamentele a doi tineri care împărţeau în reţea câteva sute de GB de muzică ilegală.
Piraterie
După ce Aradul a dat acum o lună României primul infractor acuzat de piraterie muzicală, condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare, a venit rândul poliţiştilor din Bucureşti să scoată la iveală primii deţinători de muzică ilegală pe Internet. În urma sesizării Uniunii Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), poliţia a percheziţionat locuinţele a doi dintre cei mai mari piraţi de muzică din Capitală. S-au adunat aproape 800 de GB de fonograme ilegale, distribuite prin softuri precum ODC şi DC++, iar cei doi piraţi, Gheorghe Alexandru Tărlescu şi Marius Scarlat (cunoscut şi sub celebra poreclă “andyghost”) s-au ales cu dosar penal.

Gheorghe Alexandru Tărlescu avea la liber pentru descărcat 366 de GB de fonograme, surprinse de UPFR cu ajutorul unor capturi de ecran.
“Uniunea a solicitat ulterior firmei furnizoare de servicii de Internet, careia i-a fost alocată plaja de I.P.-uri din care face parte şi cel în cauză, să comunice poliţiei cui a fost repartizat acest I.P. şi de la ce adresă este folosit”, se arată într-un comunicat de presă al UPFR paşii urmaţi pentru a ajunge pe urmele infractorului. În urma percheziţiei şi a audierii, Tărlescu şi-a recunoscut faptele. Al doilea inculpat, Marius Scarlat, se lăuda cu 142 de GB de muzică ilegală atunci când i-a bătut poliţia la uşă.

“Problema pirateriei nu este doar una naţională. La nivel mondial se pierd anual milioane de euro din cauza pirateriei pe Internet, motiv de îngrijorare nu numai pentru casele de discuri care nu reuşesc să-şi acopere investiţia în produse, ci şi pentru artişti, care nu pot supravieţui din vânzarea de albume. De aceea asociaţiile producătorilor de fonograme din întreaga lume au pornit lupta împotriva pirateriei prin spoturi care încearcă să convingă tinerii şi nu numai că pirateria se pedepseşte aspru şi este o infracţiune, la fel cum este furtul din magazine sau furtul de maşini ori de copii”, spun reprezentanţii UPFR.

Piaţa discurilor piratate însuma în 2005 peste 4,5 miliarde de dolari la nivel mondial, iar numărul pieselor descărcate ilegal a atins în acest an 20 de miliarde. Ţările cu rata cea mai mare de piraterie muzicală sunt Brazilia, Canada, China, Grecia, Indonezia, Italia, Mexic, Rusia, Coreea de Sud şi Spania. În Brazilia s-au pierdut peste 80.000 de slujbe în industria muzicală din 1997 din cauza pirateriei, în timp ce în China reprezintă piaţa cea mai afectată, cu 410 milioane de dolari proveniţi din muzică piratată. În Italia, crima organizată este în directă legătură cu pirateria muzicală, iar Rusia arde CD-uri ilegale pentru peste 27 de ţări, arată un raport realizat de Music Industry Piracy Investigations. “Vindem cu 40% mai puţine albume decât acum cinci ani din cauza descărcărilor ilegale”, confirmă şi John Butler, liderul grupului muzical John Butler Trio.

Urmăriţi spotul antipiraterie realizat de UPFR:



Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...