Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 14 iunie 2008

Noul Ferrari al camerelor foto si video

V-aţi întrebat vreodată cum fac profesioniştii filmele cu încetinitorul? Este nevoie de foarte multă tehnologie pentru a avea rezultate care să arate bine. Casio s-a gândit să incorporeze această tehnologie într-o cameră foto de mici dimensiuni, care să ofere aceleaşi rezultate finale ca şi o cameră video profesională şi una foto puse la un loc. A apărut astfel aparatul foto digital EX-F1, cel mai rapid din lume atât pentru filme, cât şi pentru fotografii.

EX-F1 poate să captureze în rafală până la 60 de fotografii pe secundă, la rezoluţia maximă de 6 megapixeli şi să înregistreze filme în format Full HD, cu 60fps, şi în formate mai mici cu 300, 600 sau 1200fps. Aceasta se traduce prin posibilitatea de a urmării secvenţele cu încetinitorul, oferind un spectacol interzis ochiului uman în momentul în care se petrece acţiunea. Aparatul se poate conecta prin portul HDMI la un televizor Full HD, pentru a urmări filmele High Definition.

Casio EX-F1 este şi cea mai rapidă cameră foto din lume. Nici un alt producător nu a reuşit să scoată pe piaţă un aparat care să captureze 60 de fotografii într-o singură secundă. Cu EX-F1 nu trebuie să fii un profesionist pentru a surprinde momentul dorit, chiar dacă este vorba de cerul aprins de un fulger sau de impactul dintre piciorul jucătorului de fotbal şi minge la un şut puternic. Dintre cele 60 de cadre se va putea selecta cel mai interesant, care nu ar fi putut fi surprins decât cu mare noroc cu un alt aparat foto. Chiar dacă este întuneric, EX-F1 este extrem de rapid pentru că poate să fotografieze cu bliţ de până la 7 ori pe secundă, folosind funcţia Rapid Flash.

Fotografiile şi filmele pot fi urmărite pe ecranul LCD de 7cm al lui EX-F1, dotat cu tehnologia Super Clear, care permite o vizibilitate foarte buna chiar şi în lumina puternică. Daca s-a declanşat modul rafală, ecranul poate reda cu ajutorul tehnologiei Slow Motion View cadrele capturate cu încetinitorul, pentru a putea observa mai bine mişcările foarte rapide care au fost fotografiate şi care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Pentru inovaţiile pe care le-a adus, Casio EX-F1 a primit din partea prestigioasei organizaţii Technical Image Press Association (TIPA) premiul Best Imaging Innovation 2008. Vestea cea mai bună este că se gaseşte şi pe piaţa românească.




Sursa: Click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...