Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 iunie 2008

iPhone 2 este in prag de lansare

Versiunea îmbunătăţită a iPhone-ului va fi lansată pe 9 iunie de către părintele Apple, Steve Jobs. Pe lângă tehnologia 3G încorporată, se aşteaptă ca acesta să includă un sistem GPS şi alimentare cu energie solară.
iPhone 2 va face uitata prima generatie de telefoane Apple, abia intrate si in Romania
iPhone 2 va face uitata prima generatie de telefoane Apple, abia intrate si in Romania
Apple va prezenta generaţia a doua de iPhone luni, 9 iunie, în cadrul conferinţei anuale WWDC (Worldwide Developers Conference), dedicată programatorilor pe sisteme Apple. Misiunea îi va reveni lui Steve Jobs, care va ţine un discurs la deschiderea evenimentului. Noul telefon îşi va face apariţia pe piaţă imediat după lansare, şi nu tocmai la sfârşitul anului, cum se vehiculase iniţial, informează site-ul gizmodo.com, care citează o sursă implicată în eveniment.

A doua versiune de iPhone va avea montată pe faţa aparatului o a doua cameră, care va facilita video-apelurile, posibile graţie tehnologiei 3G. Aceasta permite transferuri de date la viteze mult superioare celor de care este capabil iPhone-ul clasic.
Asta înseamnă melodii downloadate mai rapid, poze şi filmuleţe urcate într-o clipită pe site-uri precum MySpace şi Facebook. O companie australiană de telefonie mobilă promite chiar că noul iPhone va şti să se folosească de cea mai nouă tehnologie de transfer de date, numită HSDPA, oferindu-le utilizatorilor acces la Internet la viteze duble faţă de cele mai rapide conexiuni britanice casnice în regim broadband.

O altă noutate, care în prezent are doar stadiul de zvon, este alimentarea cu energie solară. Potrivit publicaţiei „The Times“, ecranul mare al iPhone-ului nu va fi folosit doar pentru a controla prin atingeri funcţiile telefonului, mulţumită tehnologiei multi-touch, ci va adăposti şi o serie de panouri solare, situate sub afişajul LCD. Durata de viaţă a acumulatorului va fi astfel mult îmbunătăţită, iar fiţele se vor putea ascunde în sfârşit după o explicaţie practică, atunci când etalarea noilor iPhone-uri va transforma terasele autohtone în galerii digitale. Alte aplicaţii incluse despre care umblă vorba sunt jocurile controlate cu ajutorul accelerometrului înglobat în telefon, pe model asemănător gamepad-urilor consolei Wii a celor de la Nintendo, precum şi un sistem de poziţionare globală.

În Statele Unite, iPhone-ul clasic foloseşte, pentru determinarea coordonatelor spaţiale, o bază de date care include un număr imens de locaţii Wi-Fi, care pot identifica poziţia unei persoane aflate la maximum 30 de metri de unul dintre aceste puncte cu Internet wireless. Un sistem GPS ar aduce fără îndoială un plus de acurateţe, utilă în cazul multor aplicaţii, precum reţelele de socializare bazate pe locaţie.

Un exemplu în acest sens este software-ul Whrrl, care le va permite utilizatorilor să-şi găsească pe hartă prieteni sau puncte de interes însoţite de aprecieri făcute de către ceilalţi membri ai reţelei de socializare. „Dacă te gândeşti la viaţa ta de zi cu zi şi la felul în care ajungi să descoperi puncte noi de atracţie, realizezi că în mare măsură sursa ta de informare o reprezintă prietenii“, spune Darren Erik Vengroff, de la compania dezvoltatoare Pelago, citat de „Technology Review“. „Cu Whrrl, o persoană poate privi prin ochii prietenilor săi şi poate identifica astfel locurile pe care ei le consideră interesante“, a mai adăugat el. Software-ul începe prin a-i identifica utilizatorului poziţia pe harta iPhone, iar apoi, în funcţie de aceasta, afişează o serie de locaţii de interes aflate în apropiere. Dacă prietenii unui individ le-au vizitat şi le-au recenzat deja, programul va arăta şi asta. Pe harta virtuală îşi vor face de asemenea apariţia şi colegii de reţea de socializare care aleg să-şi divulge poziţia.

În plus, posesorii de iPhone vor putea folosi tehnologia de identificare a coordonatelor spaţiale pentru a-şi personaliza paginile de shopping. Spre exemplu, o persoană care se apropie de un cinema va putea urmări pe celular trailere ale filmelor care rulează, precum şi să-şi comande anticipat popcornul şi sucul.

În aceste condiţii de avans tehnologic, experţii prevăd că prima generaţie de iPhone-uri se va evapora foarte repede de pe piaţa occidentală, fiind strămutată către alte ţări care nu se bucură de infrastructura 3G, cum ar fi unele state din estul Europei. Deşi nu se ştie încă exact preţul noului telefon de la Apple, unele surse afirmă că se va renunţa la politica acordării exclusivităţii de comercializare a câte unei singure companii de telefonie mobilă din fiecare ţară. Măsura va duce la o sporire a vânzărilor, speră producătorii.

Cu toate că iPhone-urile sunt cele mai hot gadgeturi de telecomunicaţii, concurenţa în segmentul telefoanelor multi-touch este acerbă. Modelul HTC Touch Diamond cântăreşte mai puţin decât telefonul celor de la Apple şi încorporează un sistem GPS, iar F480-ul celor de la Samsung se mândreşte cu o cameră de 5 megapixeli, în comparaţie cu cei doi cu care iPhone-ul priveşte lumea.
Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...