Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 iunie 2008

Intel va fabrica procesoare pentru telefoane mobile

Intel are in vedere extinderea pe noi segmente de piata incepand cu finele anului 2009, printre care cel al microchip-urilor pentru telefoane mobile, pentru a profita de cresterile raportate de firmele din domeniul comunicatiilor, a declarat directorul general al grupului, Paul Otellini.

Intrarea Intel pe segmentul de componente pentru telefoane mobile se va realiza prin intermediul celei de-a doua generatii a chip-ului Atom, potrivit unui articol din Financial Times

Strategia producatorului american de chip-uri se bazeaza pe cresterile semnificative raportate de producatorii de telefoane si operatorii de comunicatii mobile in sectoarele de date si acces la internet din retele wireless.
In viziunea lui Otellini, experienta Intel pe segmentul computerelor personale, unde gigantul american controleaza 80% din piata mondiala, ar putea transforma dispozitivele de comunicatii mobile in computere in miniatura, din punct de vedere al navigarii pe internet si al traficului de date.

"Tinand cont de faptul ca cele mai performante propuneri ale pietei de telefoane mobile high-end sunt dispozitive cu acces nelimitat la internet, care au si functii de voce, eu cred ca este mai usor de adaugat comunicare prin voce unui computer in miniatura decat invers", a explicat oficialul Intel pentru Financial Times.

Astfel, telefoanele mobile inteligente vor fi construite in jurul microchip-ului, ca mini-computere, si nu in mod clasic, prin implementare de noi functii intr-un dispozitiv proiectat ca telefon.

Microprocesorul Atom a fost gandit ca o solutie performanta, cu un consum mic de energie, iar a doua generatie a chip-ului, care va fi lansata la finele anului 2009, va fi destinata in principal pietei telefoanelor mobile, care va atinge 10 miliarde de dolari pana in 2011, in opinia directorului general al grupului american.

Tehnologia care sta la baza Atom ar putea sprijini extinderea Intel si pe alte segmente de piata, printre care cel al procesoarelor pentru televizoare, computere "ultra low-cost" pentru navigare pe internet (netbook) sau dispozitive mobile de acces la internet.

"Fiecare dintre aceste sectoare ale industriei high-tech ar putea creste, in urmatorii trei ani, la 10 miliarde de dolari", a mai afirmat Otellini.

Pentru a promova accesul mobil la internet de pe orice dispozitiv high-tech, Intel sprijina tehnologia 4G WiMax, implementata in Statele Unite de un consortiu din care mai face parte, printre altii, si Google.

Otellini s-a aratat convins ca WiMax va avea un avantaj net in competitia cu tehnologia rivala LTE, promovata de Vodafone, Verizon Wireless si AT&T si care va fi lansata in 2010.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...