Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 iunie 2008

Aerul conditionat poate fi periculos


Cand caldura devine insuportabila, aerul conditionat este o necesitate atat la servici, acasa sau in masina. Daca pentru unii aerul conditionat este o necesitate, pentru altii reprezinta chiar un inamic al sanatatii.
Aerul rece si uscat poate avea o serie de efecte neplacute sau chiar grave asupra starii de sananate a unor persoane. Astfel, poate provoca raceala, chiar pneumonie, laringita, sinuzita, rinita, astm, dureri de cap, de masele, ale spatelui, gatului, dureri intercostale. Si ochii pot fi afectati de aerul conditionat, aparand iritatii, inrosire, lacrimare.

In ceea ce priveste aparatele de aer conditionat utilizate in camerele copiilor, parerile medicilor sunt impartite: unii sustin ca este exclusa utilizarea aparatelor in camerele copiilor deoarece organismul acestora se adapteaza mai greu la schimbarile de temperatura, altii, dimpotriva, sustin ca nu este nici o problema atata timp cat este utilizat in conditii optime, ca si pentru restul populatiei.
Aceste reactii sunt provocate de trecerea brusca de la foarte cald la frig, de lipsa umezelii din aer, de viteza mare de circulatie a aerului sau de imbaxirea filtrelor.
Necuratarea filtrelor de aer la intervalele recomandate de producatorii aparatelor de aer conditionat provoaca infectiile respiratorii.
Este recomandata spalarea sau inlocuirea acestora de doua ori pe an sau conform instructiunilor de folosire a fiecarui aparat in parte.

Aparatul de aer conditionat trebuie amplasat la cel putin sase metri distanta de locul in care stam, iar temperatura trebuie sa fie in jurul valorii de 25 de grade Celsius.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...