Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 aprilie 2008

Noi studii arată că elefanţii preistorici erau amfibii

În urma cercetărilor stilurilor de viaţă ale strămoşilor elefanţilor, Moeritherium şi Barytherium, care au trăit în perioada Eocenului, acum peste 37 de milioane de ani, s-a descoperit că aceştia erau amfibii.

Prin analizarea izotopilor din smalţul dinţilor lui Moeritherium s-a descoperit că aceşti elefanţi erau mamifere semi-acvatice, ce îşi petreceau ziua în apă, mâncând plante acvatice.

Se ştie deja, din date moleculare, că elefanţii de azi au caracteristici antice comune cu sirenienii (vacile de mare şi dugongii), de unde reiese că elefanţii au strămoşi acvatici sau semi-acvatici. Prin urmare, cercetătorii au vrut să afle dacă Moeritherium şi Barytherium erau aceste îndepărtate rude acvatice ale lor.

Întrucât nu s-au găsit schelete întregi ale acestor mamifere, oamenii de ştiinţă au recurs la analizarea compoziţiei chimice a dinţilor lor. Izotopii de oxigen au oferit răspunsul aşteptat: elefanţii moderni au strămoşi care trăiau în apă, Moeritherium şi Barytherium.

Următorul pas al studiilor este de a stabili când a avut loc schimbarea elefanţilor de la apă la pământ şi când s-a despărţit specia elefantului de speciile sirenienilor.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...