Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 aprilie 2008

Cinematograf pe telefonul mobil

Dacă vă deranjează muzica ascultată la telefoanele mobile în mijloacele de transport în comun, să vă pregătiţi, pentru că urmează ceva şi mai stresant. În curând, posesorii de astfel de aparate vor putea urmări emisiunile preferate sau orice alte imagini pe orice suprafaţă care poate ţine locul unui ecran, potrivit unui material apărut în New York Times.

Compania Iljin DSP, din Coreea de Sud, a anunţat că lucrează la prototipul unui videoproiector care ar putea revoluţiona modul de folosire a celularelor. Acestea vor putea difuza imagini pe orice fel de suprafaţă, în orice loc şi orice moment. Utilizatorul poate viziona imagini pe un ecran de maximum 50 sau 60 de inchi ori chiar mai mare, iar videoproiectorul va putea încăpea fără probleme în buzunarul de la pantaloni.

Jinwoo Bae, business team leader la Iljin DSP, spune că în momentul de faţă piaţa pentru servicii de voce este saturată şi că operatorii de telecomunicaţii încearcă exploatarea serviciilor video.

Matthew S. Brenneholtz, analist al piaţei serviciilor, susţine că microproiectoarele vor costa pentru început 350 de dolari, dar preţul va scădea rapid sub 300, deşi oficial nu s-a vehiculat nicio valoare. În aceste condiţii, se estimează că vânzările vor atinge suma totală de 2,5 miliarde de dolari până în 2012, din care 1 miliard pentru unităţile integrate în telefoane.

Iljin DSP va distribui sistemele prin intermediul SK Telecom, unul dintre cei mai mari operatori de comunicaţii wireless din Coreea de Sud. Sursa de lumină va fi o combinaţie de laser şi led, iar bateria Li-Ion va asigura energie pentru circa două ore.

Firma producătoare lucrează în prezent atât pentru modele integrate în telefoane, cât şi independente. „Trebuie să reducem consumul de energie. Un proiector individual poate avea propria baterie, dar unul integrat foloseşte bateria telefonului”, spune Jinwoo Bae.

Compania 3M realizează deja componente pentru un proiector lansat de Samsung anul acesta. Proiectorul se numeşte Samsung MBP-100 şi oferă posibilitatea unor sisteme cum sunt MP3 playerele să proiecteze imagini video.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...