Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 22 martie 2008

Proiect BMW pentru o maşină electrică

Compania germană BMW, unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume, ar putea lansa în viitorul apropiat o maşină alimentată electric, în ideea de a reduce emisiile de gaze poluante.

Norbert Reithofer, director executiv, a declarat că până la sfârşitul acestui an compania va decide dacă va produce aest tip de automobil, dar este nevoie de acordul colegilor din departamentul tehnic privind fezabilitatea proiectului.

BMW a lansat deja mai multe prototipuri de maşini propulsate cu hidrogen, iar în prezent colaborează cu General Motors şi Mercedes pentru crearea unui model hibrid, care să concureze produsul similar de la Toyota. Automobilul hibrid va fi lansat anul viitor şi va avea un concum cu 20 % mai mic decât unul convenţional. Compania speră să pătrundă şi pe piaţa americană cu motoarele diesel, susţinând că Mini Cooper emite aceeaşi cantitate de gaze ca un hibrid Toyota Prius.

Reithofer a criticat politica Uniunii Europene de a impune standarde de poluare pentru noile maşini şi a susţinut că BMW are în vedere o strategie prin care să fie definite noile concepte în construcţia de automobile.

De asemenea, compania a susţinut că va depăşi în 2008 venitul brut obţinut anul trecut, cifrat la 3,87 miliarde de euro şi că va vinde peste 1,5 milioane de automobile.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...