Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 martie 2008

Masina decapotabila care merge sub apa!

Chiar daca a fost prezentata mai demult, masinuta electrica Rinspeed sQuba merita o descriere asa cum se cuvine!

Masina decapotabila care merge sub apa!Elvetienii de la Rinspeed sunt cunoscuti pentru preferintele lor pentru masini iesite din comun, dar anul acesta au uimit asistenta cu modelul sQuba, un roadster cu doua locuri care poate merge pe sosele la fel de bine ca si sub apa, scaunele si instrumentele de bord fiind special proiectate sa reziste, dar mai ales sa fie functionale si in mediul acvatic.

Masina, perfect functionala conform reprezentantilor Rinspeed, dispune de trei motoare electrice, astfel ca nu emite nici un fel de noxe in atmosfera sau sub apa. Un motor asigura propulsia pe uscat, iar celelalte doua sunt responsabile cu antrenarea a doua elice (pentru mersul sub apa), pozitionate chiar acolo unde ne-am astepta sa vedem tevile de esapament.

Masina decapotabila care merge sub apa!Inginerii Rinspeed sustin ca masina a fost conceputa ca o decapotabila nu atat pentru a oferi o experienta inedita sub apa, dar mai ales din motive de securitate. In felul acesta, ocupantii pot iesi mai repede din masina in caz de pericol. Daca masina ar fi fost un coupe, spre exemplu, presiunea apei ar fi putut impiedica deschiderea portierelor.

Dar, chiar si in versiunea decapotata, masina care se misca in apa "ca un peste", are la bord un rezervor de aer comprimat, care permite ocupantilor sa respire sub apa prin niste dispozitive similare celor utilizate in scuba diving.

Practic, soferul pare un scafandru care...a uitat sa lase masina pe uscat cand a intrat in apa.

Masina decapotabila care merge sub apa!Pentru uscat, masina se bazeaza pe roti cu jante de 17 (optional 18) inch si suspensie KW, dar producatorul recunoaste ca sQuba a fost creat in special pentru deplasarea sub apa.

Volanul clasic este raspunzator pentru directie pe uscat, iar manetele ajuta la directionarea sub apa.

Cei de la Rinspeed nu au pus la dispozitie prea multe informatii legate de performatele masinii, fie ele pe uscat sau pe apa, insa au publicat un set de fotografii extraordinare.

Se pare ca elvetienii vor neaparat sa-l vada pe James Bond in aceasta masina, tema principala a sedintei foto fiind, de altfel, James Bond, sQuba si....o blonda.



Sursa: Plugin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...