Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 martie 2008

Defibrilatoarele cardiace fără fir pot fi piratate informatic

Un studiu al Universităţii din Washington la Seattle avertizează asupra pericolelor defibrilatoarelor cardiace implantate, care vor fi, de acum înainte, fără fir şi care sunt încă vulnerabile la piratajul informatic.

Noua tehnologie permite medicilor să controleze de la distanţă buna funcţionare a implanturilor şi să le ajusteze, evitându-se astfel vizitele repetate la medic sau operaţiile chirurgicale.

Acest lucru comportă însă riscul reprogramării dispozitivelor de la distanţă de către piraţii informatici, fără ştirea pacienţilor. Este posibilă şi obţinerea de informaţii medicale confidenţiale despre purtătorii defibrilatoarelor.

Pentru studiul lor, cercetătorii au folosit un defibrilaror echipat cu baterii electronice şi de un radio-emiţător care le-au permis accesul la dosarul medical al pacientului şi reglarea dispozitivului la distanţă.

Au lansat apoi mai multe operaţii de pirataj, care le-au permis să reprogrameze defibrilatorul, făcându-l incapabil să reacţioneze la disfuncţii ale inimii, putând chiar să lanseze o comandă care ar fi putut provoca, la nivelul inimii, un şoc fatal.

"Unul dintre obiectivele acestui studiu este cel de a încuraja industria de echipamente medicale să se gândească mai serios la securitatea şi protecţia informaţiilor medicale ale pacienţilor, mai ales în perspectiva dezvoltării tehnologiilor fără fir", explică unul dintre autori, cardiologul William Maisel de la Universitatea Harvard.

Sursa:Realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...