Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 1 martie 2008

Cea mai rapidă maşină din lume atinge 500 km/h - Foto

Cea mai rapidă maşină din lume Acabion GTBO poate atinge o viteză de 565 km/h graţie aerodinamicii şi tehnologiei folosită la construcţia sa. Această performanţă se datorează unei tehnologii asemănătoare cu cea a unui avion de luptă şi unui motor turbo de 1300cc.

Designerii săi au demonstrat că această maşină poate atinge 500 km/h în 30 de secunde depăşind performanţa lui Bugatti Veyron care are nevoie de 16,7 secunde pentru a ajunge la 300 km la oră.

Vehiculul are două roţi principale, una în spate şi una în faţă, şi încă două pe spate mai mici pentru stabilitate la viteze mai mici. Designerul lui GTBO, un inginer ce a lucrat la Porsche şi Mercedes, Peter Maskus îşi descrie invenţia ca pe un nou tip de automobil, unul al viitorului care poate atinge viteze mari şi ecologic.

Maskus a declarat că GTBO va intra în producţie peste trei ani. Cei care vor să îşi cumpere un astfel de vehicul produs în Elveţia şi Marea Britanie vor trebui să plătească 1,5 milioane de dolari pentru acest privilegiu.

Incredibilul vehicul şi inventatorul său
Sursa: Realitatea

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...