Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 martie 2008

Angajatii care folosesc prea mult Internetul in folos personal sunt concediati

Angajatorii urmaresc chiar si continutul, apasarea tastelor si timpul petrecut la tastatura de catre angajatii lor
Peste 50% dintre companiile americane isi concediaza angajatii care folosesc prea mult Internetul si e-mailul in folos personal. In acest sens, firmele recurg la diferite metode de monitorizare a calculatoarelor utilizate de salariati, care merg pana la urmarirea continutului mesajelor.


Potrivit unui studiu realizat de ama si ePolicy in 2007, ale carui rezultate au fost publicate la sfarsitul saptamanii trecute, 64% dintre manageri i-au concediat pe cei care nu au respectat politica interioara a companiei fata de comunicarea electronica, iar 62%, pentru ca mail-urile angajatilor contineau un limbaj neadecvat. De asemenea, peste un sfert din sefii intervievati au precizat ca au luat masuri impotriva angajatilor care foloseau mail-ul in mod excesiv, iar 22% au spus ca cei concediati nu au respectat regulile de confidentialitate stabilite.

Companiile au motivat ca vor sa ia aceste masuri drastice in primul rand din cauza unor temeri legale, o data ce 24% dintre firme s-au trezit citate la curtea de judecata si 15% dintre ele chiar au ajuns la procese care au fost deschise in baza mail-urilor trimise de catre proprii angajati.

Realizatorii studiului au constatat ca firmele sunt din ce in ce mai ingrijorate de utilizarea nepotrivita a Internetului la locul de munca, iar 66% dintre cele care au participat la cercetare au spus ca s-au decis sa recurga la monitorizarea conexiunilor la Internet. Astfel, 65% dintre acestea folosesc un soft prin care blocheaza accesul la site-uri neadecvate, iar 18% dintre companii au ajuns pana acolo incat sa blocheze URL-urile pentru a preveni vizitarea unor bloguri externe.


Sursa: Romania Libera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...