Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 ianuarie 2008

Vaccinul anti-cancer a primit unda verde

Dupa ani de experimente, formula vaccinului anti-cancer, menita sa inlocuiasca sedintele traumatizante de chimioterapie si interventiile chirurgicale, a primit unda verde si va fi aplicata pacientilor
Potrivit revistei italiene "L'Espresso", primul vaccin din serie, DCVax, utilizat la tratarea carcinomului cerebral, a fost autorizat in Elvetia. Revolutionara terapie este capabila sa revigoreze sistemul imunitar al pacientilor diagnosticati cu neoplasme pulmonare, cerebrale, sau de colon, dupa cum informeaza Ziua. Analistii opineaza ca, in termen de doi sau trei ani, piata medicamentelor oncologice va fi invadata alte produse similare seriei DCVax. Cat priveste costul unei astfel de proceduri, potrivit "Wall Street Journal", un vaccin impotriva tumorii cerebrale, utilizabil deja in tratamentele bolnavilor din Elvetia, a fost estimat la circa 55.000 de euro de pacient.

Potrivit PulsMedia, in premiera, s-a reusit obtinerea unui vaccin impotriva cancerului de col uterin, care este una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei. Pentru demonstrarea eficientei vaccinului, s-a efectuat un studiu in care au fost incluse in total 12.157 de femei, din 90 de centre din Brazilia, Columbia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Mexic, Norvegia, Peru, Polonia, Singapore, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii si Statele Unite. Femeile au fost impartite in doua grupuri egale, dintre care unul a primit gardasil, iar celalalt, un preparat placebo. Rezultatele studiului arata ca leziunile precanceroase cervicale de grad inalt si cancerele cervicale noninvazive (CIN 2/3 si AIS) pot fi prevenite in procent de 100%.

Doua abordari terapeutice

Spre deosebire de vaccinurile clasice, cele terapeutice nu sunt administrate in scop preventiv, inainte de a se manifesta maladia, ci dupa ce se pune diagnosticul, cu scopul de a limita evolutia sau reapartia tumorii neutralizate printr-o metoda clasica. ''Exista doua abordari: in prima se pleaca de la o singura proteina, produsa de tumora unui bolnav si se sensibilizeaza anticorpii aceluiasi bolnav, cat sa o recunoasca si sa ucida toate celulele care o contin'', a explicat Michele Maio, medicul care a inaugurat recent prima sectie italiana de imunoterapie oncologica la Spitalul Santa Maria alle Scotte din Siena. Maio sustine ca tehnica este cea mai complexa, deoarece nu permite o substanta valabila pentru toti pacientii. A doua abordare consta in ''identificarea unei serii de proteine in masura sa suscite un raspuns al organismului si in administrarea lor dupa ce au fost modificate adecvat'', sustine oncologul. In acest caz, scopul este acela de a se depasi cele doua aspecte-cheie ale absentei raspunsului imunitar: slabirea intregului aparat de aparare ca urmare a bolii si mai ales trucurile folosite de celulele neoplazice pentru a nu se face recunoscute de organism.

Conform Green Peace, cancerul de col uterin este una dintre cele mai frecvente la femei. Vaccinul reuseste sa distruga celule tumorale.STATISTICI. In intreaga lume, aproximativ 300.000 de femei mor anual din cauza acestei forme de cancer.Frotiul este metoda care permite detectarea unei infectii cu papiloma virus uman (HPV). Infectia cauzata de HPV tipul 16 este responsabila de majoritatea cancerelor cervicale.Pentru depistarea precoce, testul Papanicolau trebuie efectuat cel putin o data la doi ani. Medicul preleveaza celule ale colului uterin, care sunt examinate la laborator.

In timp ce unii vad stirea primului vaccin anticancer ca pe un miracol, multe organizatii religioase conservatoare se opun vaccinarii justificind ca acesta va incuraja promiscuitatea in rindurile adolescentelor. Aceste organizatii au inceput deja sa activeze impotriva folosirii vaccinului,dupa cum relateaza Cafeneaua.com, promovind abstinenta si respectarea moralei iudeo-crestine pentru evitarea contagierii cu papiloma virus. Aceste asociatii au luat nastere pentru a-l glorifica pe Dzeu prin “promovarea principiilor biblice in bioetica si sanatate”. Ce parere aveti, sinteti de partea stiintei sau de partea religiei cind este vorba de sanatate? Si daca se va aporba vreodata un vaccin care sa previna infectia cu VIH (SIDA)? Vom asculta stiinta sau religia pentru prevenirea sa?


Sursa: 9AM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...