Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 ianuarie 2008

Protectia antivirus, din ce in ce mai neperformanta

Programele antivirus protejeaza intr-o masura tot mai mica utilizatorii de amenintarile noi, conform unor rapoarte recente, in conditiile in care dezvoltatorii de malware isi camufleaza din ce in ce mai bine aplicatiile.
Revista germana c`t a testat 17 programe antivirus care au fost expuse unor mostre complet noi de malware, iar rezultatele au fost sub asteptari: 20-30% rata de detectie, comparativ cu 40-50% in cazul unui test similar efectuat in anul precedent. Specialistii c`t au creat si variante ale virusilor cunoscuti, si au descoperit ca aproape toate scanerele antivirus nu le-au identificat corespunzator.

Studiul va fi publicat in ianuarie, si ridica intrebari serioase privind eficienta motoarelor de scanare euristice, care examineaza fisierele si le marcheaza pe cele considerate potential periculoase. Datorita faptului ca nu au nevoie de semnaturi de virusi, acestea pot asigura o protectie mai buna impotriva virusilor abia lansati.

Un alt raport publicat deja de Kaspersky Labs , sustine ca scanerele online contribuie la obtinerea acestor rezultate slabe. Site-uri ca VirusTotal permit utilizatorilor sa scaneze fisierele suspecte, si apoi codul este verificat cu 32 de motoare antivirus furnizate de diversi producatori. "Asa cum se intampla de multe ori, un instrument util, care permite utilizatorilor sa verifice integritatea fisierelor lor, poate fi folosit si de dezvoltatorii de virusi", apreciaza cercetatorii Kaspersky . Raufacatorii "au inteles imediat ca astfel de servicii online pot fi folosite pentru a verifica in ce masura aplicatiile lor pot evita detectia celor mai populare solutii antivirus."

Site-uri Web ca AvCheck.ru taxeaza o scanare cu pana la 1 dolar si isi asigura clientii ca fisierele nu vor fi puse la dispozitia companiilor dezvoltatoare de aplicatii antivirus.
Sursa: GECAD NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...