Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 ianuarie 2008

Noua varianta a taxei auto

Modalitatea de calcul a taxei de prima inmatriculare va fi schimbata, pana la sfarsitul lunii ianurie, luandu-se in considerare criterii stabilite de Comisia Europeana, a declarat ministrul mediului, Atilla Korodi, care s-a aratat in continuare un sustinator al taxei, informeaza NewsIn.
"Raman si in 2008 un sutinator a taxarii poluarii de la masini. Se schimba modalitatea de calcul, lucru care se va intampla pana la sfarsitul lui ianuarie pentru ca trebuie sa raspundem Comisiei Europene", a precizat Korodi. Ministrul a explicat ca taxa va fi modificata in baza unor criterii care au fost definite de CE si va fi aplicata in cazul tuturor masinilor care vor intra pe piata romaneasca (vechi sau noi).

Conforma Antena 3, taxa de prima inmatriculare se va reduce in functie de vechimea masinii. Pentru autovehiculele cu o vechime de 20 de ani, taxa scade cu aproape 90%, in timp ce pentru masinile noi, se va reduce cu doar cateva procente.

Comisia Europeana a declansat in martie 2007 procedura prin care trimite statul roman in justitie, din cauza taxei auto.


Sursa: 9AM

2 comentarii:

  1. Vosganian e cel mai ipocrit om de pe lumea asta.
    Se bate cu pumnii in piept ca vrea taxa de poluare. My Ass. Singura varianta de a reinnoi parcul auto este urmatoarea, poate o comentati sau inspira pe cineva care ar putea veni cu un proiect, si anume:

    Sa se permita importarea oricarei masini indiferent de norma de poluare atata timp cat aduci dovada casarii unei masini cu un grad de poluare inferior celei importate. Astfel se va reinnoi parcul auto. Cei care vor sa aduca masini si nu au ce sa caseze, vor cumpara de la badea Ion un râci de Dacie de 30 de ani cu 1-2 milioane. Astfel toti vor fi fericiti si se poate vorbi intr-adevar de o reinnoire gradata a parcului auto.

    Pentru cei care nu pot aduce la schimb dovada casarii unei masini mai vechi sa li se aplice taxa de prima inmatriculare, pardon, taxa lui Vosganian "de poluare".

    Noua taxa auto 2008 nu prea le arata celor de la Dacia sau Citroen (stim noi la cine ne referim), pentru masinile noi, un an la fel de bun ca 2007. Cel din urma e ca Becali ... s-a gandit in cele din urma sa mai dea si la altii din ce fura ca nu e rau. Mai arunca si ei cate un os celor mai saraci care se bucura de rable dar care nu observa inca pe 2008 ca pe un an electoral. De returnat banii ... vedeti intrunirea de la ACR.

    Uite aici si calculatorul pentru taxa auto 2008: http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php

    RăspundețiȘtergere
  2. cam spam comentariul tau :D

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...