Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 ianuarie 2008

Astazi vor fi anuntate nominalizarile la premiile Oscar

Ochii cinefililor sunt atintiti astazi spre Los Angeles, unde vor fi anuntate in cursul dupa-amiezii nominalizarile la cea de-a 80-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film - mult ravnitele Oscaruri. Regizori non conformisti precum fratii Coen sau Tim Burton, dar si staruri ca George Clooney sau Johnny Depp ar putea castiga anul acesta cate o statueta de aur.

Drama britanica "Atonement", nominalizata la 7 dintre categoriile Globurilor de Aur se numara si printre favoritele la Oscarul pentru cel mai bun film. "No Country for Old Men" si "There Will Be Blood" sunt alte doua pelicule ce au mari sanse sa concureze pentru aceeasi categorie dar si "Michael Clayton" cu George Clooney sau "Into the Wild", un film regizat de Sean Penn. Toate aceste productii au fost elogiate de critici, desi niciunul nu a avut incasari uriase.

In ceea ce priveste nominalizarile pentru cel mai bun regizor, Paul Thomas Anderson pentru "There Will Be Blood" si fratii Joel si Ethan Coen pentru "No Country for Old Men" se afla, neindoielnic, printre favoriti. Nominalizarile surpriza ar putea fi britanicul Joe Wright, pentru "Atonement", si celebrul Tim Burton pentru comedia muzicala "Sweeney Todd".

Batalia pentru Oscarul la categoria cel mai bun actor intr-un rol principal ar putea avea loc intre Daniel Day Lewis, George Clooney si Johnny Depp. Acesta din urma a castigat deja Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un rol de comedie. Nominalizari la oscarul pentru cel mai bun rol feminin ar putea primi Julie Christie, Marion Cotillard, cea care a incarnat-o pe Edith Piaf si Cate Blanchett, care a intrat a doua oara in pielea reginei Elisabeta I. Pe lista favoritelor apare si Ellen Page, pentru rolul sau din "Juno", in care interpreteaza o adolescenta insarcinata.

Ceremonia premiilor Oscar, programata pentru 24 februarie la Kodak Theatre din Los Angeles, sta sub semnul intrebarii, dupa ce greva scenaristilor a dus la anularea galei Globurilor de Aur, premii decernate anul acesta printr-o simpla conferinta de presa.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...