Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 ianuarie 2008

Apelul la 112 va putea fi localizat

Romania s-a va alia, in sfarsit, normelor europene care solicita ca, in cazul unui apel la 112, operatorii de retele de telefonie publica sa ofere centrelor de preluare a apelurilor de urgenta cele mai bune si mai detaliate informatii pe care le detin pentru localizarea apelantului.

Un memorandum inaintat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Departamentul pentru Afaceri Externe (DAE) a fost aprobat de catre Guvern miercuri. Potrivit acestuia, vor fi luate noi masuri pentru a permite localizarea persoanelor care apeleaza numarul de urgenta 112.



Identificarea acestora ar trebui facuta pe baza informatiei cell-id/ sector-id, transmisa de operatorii de retele mobile prin protocol S7. In prezent insa, localizarea este limitata la transmiterea informatiei de localizare la nivel de judet si rutarea apelului la Sistemul National Unic pentru Apelui de Urgenta (SNUAU) corespunzator respectivei zone. Limitarea de informatii se datoreaza unor incompatibilitati tehnice existente intre operatorii mobili si SNUAU.

Desi operatorii de telefonie mobila au implementat solutii de localizare - in mare parte in scopuri comerciale - acestea nu sunt conform standardului european si nu pot fi utilizate de serviciul de urgenta. Pentru aceste noi modificari, termenul de realizare este de 8 luni de la asigurarea fondurilor necesare pentru implementarea solutiei.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...