Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 decembrie 2007

Tehnologie de identificare a amplasării utilizatorilor de telefoane mobile fără GPS

Google testează o nouă tehnologie pentru a idetifica locaţia utilizatorilor de telefoane mobile, chiar dacă aparatele nu sunt dotate cu sisteme GPS. Evident, fără GPS, localizarea nu va fi la fel de exactă. Oricum, Google speră să utilizeze acest sistem pentru a oferi cel puţin servicii de bază destinate anumitor locaţii, printr-o versiune îmbunătăţită a Google Maps.

„În vreme ce există persoane norocoase care deţin telefoane cu funcţii GPS, care oferă serviciului Google Maps informaţii de localizare pentru mobile, marea majoritatea nu dispun de aşa ceva”, consideră Mike Chu, Mobile Software Engineer la Google.

Testarea a demonstrat că serviciul poate avea o eroare cuprinsă între ¼ şi 3 mile la localizarea unui utilizator. Serviciul, numit „My Location”, va putea fi accesat prin apăsarea tastei 0 de pe telefoanele care au încărcat softul.

Nicio dată personală din telefon nu va fi trimisă către Google, în afara datelor de identificare a antenei de la care primeşte semnal. Această bază de date se află acum în construcţie, astfel încât sistemul ar putea să fie nefuncţional în anumite situaţii.

Sursa: CHIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...