Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 decembrie 2007

Cautari pe Internet protejate de anonimitate

Ask.com, unul dintre cele patru mari motoare de cautare, a anuntat ca incepe livrarea unui nou serviciu care permite cautari mai bine protejate.

AskEraser va fi fi disponibil in permanenta pe prima pagina a motorului de cautare, permitand oricarui utilizator sa il foloseasca, la fel ca si pe fiecare pagina de cautare pe sectiuni precum imagini, stiri, bloguri sau video.

Ask.com, Google, Yahoo sau Microsoft in mod obisnuit pastreaza date despre cautarile realizate de catre utilizatori, mai exact despre termenii cautati care sunt corelati cu adresa de Internet a calculatorului utilizat. Compania spera ca AskEraser va reprezenta un atu in fata rivalului Google. AskEraser mai are si calitatea de a fi la indemana si foarte simplu de utilizat, considerandu-se ca este prima data cand o companie mare permite o alegere individuala atat de transparenta.



Nu este promisa o anonimitate completa a informatiei, dar AskEraser cu siguranta va mari gradul de protejare a informatiei private pentru utilizatorii care doresc acest lucru.

Totusi exista destui care nu se entuziasmeaza de acest nou serviciu si care nu considera ca AskEraser reprezinta un avantaj competitional. Intr-o statistica facuta pentru luna octombrie referitor la cautarile efectuate in Statele Unite, Ask.com a fost utilizat in 4,7% dintre acestea, in timp ce Google a obtinut un procent de 58,5%, Yahoo - 22,9% iar Microsoft 9,7%. Aceste cifre, chiar daca sunt expemplificate numai pe Statele Unite, nu sunt in favoarea lui Ask.com.

Celelalte trei companii sustin ca pastreaza inregisrari ale cautarilor pentru a imbunatati calitatea rezultatelor si din vigilenta, pentru a lua masuri impotriva unor persoane cu intentii mai putin curate, dar ca au o perioada maxima de stocare a acestor informatii. Google si Microsoft curata aceste date o data la 18 luni iar Yahoo, dupa 13 luni.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...