Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 decembrie 2007

Avioane cu Internet la bord

Saptamina viitoare, o companie americana va testa posibilitatea de a fi online in timpul zborului. Ceilalti giganti ai aerului au intrat si ei in cursa virtuala a conectarii.
Un avion fara Internet va fi ca o camera de hotel
fara televizor, prevad specialistii americani
„Va rugam sa va puneti centurile de siguranta. Acum, puteti sa va logati linistiti“ ar putea sa auda, in viitor, pasagerii din avion. Mai curind decit ceilalti insa, experienta virtuala la inaltime o vor trai americanii. Pentru ca acolo se va testa, de saptamina viitoare, Internetul in avion, dupa cum anunta toata presa din Statele Unite.

JetBlue Airways, American Airlines, Virgin America si Alaska Airlines si-au anuntat deja planurile online, dupa cum scrie ,,New York Times’’. Costul aproximativ ar putea fi 10 dolari pe zbor, mai informeaza publicatia americana, dar momentan, si daca va functiona, JetBlue il va oferi gratis.

Desi companiile promit Internet de citiva ani, JetBlue va fi prima companie care isi va tine cuvintul, in cazul in care testul de marti va functiona. Oficialii companiei avertizeaza insa ca la 10.000 de metri inaltime si 800 de kilometri pe ora, pasagerii isi vor aminti de epoca dial-up-ului. Tocmai de aceea, compania nu va taxa inca doritorii de lumi virtuale. „De ce sa ceri bani pe ceva ce nu merge inca foarte bine?“, a explicat intrebator David Neeleman, fondatorul si presedintele companiei, dependent de BlackBerry, dupa cum a recunoscut pentru „New York Times“.

Virgin America a plusat cu ambitii mai mari de atit: sa conecteze tehnologia la sistemul intern de divertisment, astfel incit pasagerii fara laptopuri si telefoane de ultima generatie sa poata trimite mesaje in timpul zborului. Reteaua ar fi de folos si pentru comunicarea interna: pentru comanda de mincare sau bautura.

Oamenii ar plati pentru Internet in timpul zborului, arata un sondaj realizat de Forrester Research. 26% dintre cei intervievati ar da 10 dolari pentru Internet, la un zbor de doua ore, iar 45% pentru o calatorie mai lunga de patru ore. „In citiva ani, daca te urci intr-un avion care nu are Internet, va fi ca si cum ai sta intr-o camera de hotel fara televizor“, prevede Henry Harteveldt, analist la Forrester Research, citat de cotidianul american.

Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...