Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 decembrie 2007

Atentie! Amprentele digitale sunt cautate

Un studiu interesant ale carui date au fost prezentate de San Francisco Chronicle arata ca aproximativ o jumatate din populatia adulta care utilizeaza Internetul a apelat la cautari ale propriei persoane sau ale cunoscutilor online.

36% dintre ei au declarat ca au cautat pe Internet persoane cu care pierdusera legatura, 9% au recunoscut ca au cautat informatii despre persoanele cu care se intalneau. In acelasi timp, 60% dintre ei au afirmat ca nu le e teama de cate informatii sunt pe Internet despre ei.



Datele demonstreaza ca oamenii includ din ce in ce mai mult Internetul in viata lor, precum si modul in care site-uri ca YouTube, Flickr, Facebook sau MySpace incurajeaza indivizii sa faca publice cat mai multe informatii, imagini sau materiale video personale.

Dintre adultii cu un profil vizibil, 60% dintre ei au declarat ca informatiile sunt disponibile oricui, in timp ce doar 38% au afirmat ca exista un acces restrictionat si ca sunt disponibile numai prietenilor.

Aceleasi date au aratat ca 47% dintre utilizatorii de Internet au cautat informatii online despre propria persoana, comparativ cu doar 22% in 2002. De asemenea, 53% (cei mai multi fiind sub 50 de ani) au cauyay informatii despre o cunostinta pe Internet. Ceva mai multe femei decat barbati se pare ca dau o cautare dupa numele persoanei cu care se intalnesc, in timp ce sunt mai multi barbati decat femei care cauta sa afle informatii despre un vechi prieten cu care au pierdut legatura. Doar 11% au cautat informatii despre o persoana pe care vroiau sa o angajeze sau un coleg de munca.

In lumina unor astfel de cifre, exista mari sanse ca in chiar aceasta clipa cineva sa caute informatii despre tine pe Internet.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...