Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 noiembrie 2007

Net la limită

În câţiva ani, internetul ar putea să nu mai facă faţă cererilor din partea utilizatorilor. Investiţia necesară pentru evitarea unei astfel de situaţii ar fi, la nivel global, de 137 de miliarde de dolari.

Până în 2010 e posibil ca internetul să ajungă în stadiul în care să nu mai poată onora cererea de lăţime de bandă venită din partea utilizatorilor. Concluzia apar­ţi­ne unui studiu al companiei americane de analiză Nemer­tes Research.

PROBLEME. În ca­drul studiului au fost cerce­ta­te şi comparate date din do­me­niul investiţiilor în in­fras­tructură şi din cel al tra­fi­cului pe internet. La nivel glo­bal, investiţia necesară în infrastructură este estimată la 137 de miliarde de dolari, în special pentru asigurarea accesului la internet broadband. Dacă nu vor fi investiţi aceşti bani, rezultatul nu va fi un colaps al internetului, ci o stopare a inovaţiei. Ur­mătoarele gene­ra­ţii ale Google, YouTube sau Amazon nu îşi vor putea face apariţia nu din cauza lipsei cererii, ci din incapaci­ta­tea de a onora această cerere.

Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...