Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 noiembrie 2007

Jocurile violente, cele mai apreciate in Romania

Violenta excesiva, aceasta este caract­e­ristica pe care o cauta cel mai des la un joc tinerii cu varste peste 14 ani. in general, acestia sunt cel mai atrasi de shootere deoarece sunt destul de violente, cele de strategie atragand mai mult prin grafica lor.

De la lansarea în România, The Prince of Persia, Tom Clancy Splinter Cell “Double Agent”, Heroes of Might and Magic V, au reuşit să atragă destui clienţi cât să urce în topurile celor mai bine cotate jocuri, fiecare pe segmentul său.

La acelaşi capitole fruntaşe sunt jocuri precum World of Warcraft, Need for Speed, FIFA 2007 sau jocuri mai nou lansate precum Harry Potter şi Ordinul Phoenix. Preţurile diferă, în general un joc nou pentru PC apare la un preţ de aproximativ 120-130 lei, iar cel pentru console între 150-230 lei. Însă după 6-8 luni de la lansare, acestea încep să scadă cu până la 30-50%. Specialiştii de la Ubisoft (firmă specializată în jocuri) au întocmit top 3 al celor mai vândute jocuri din România. Clasamentul coincide cu cel al magazinelor care vând astfel de produse. Fiecare dintre cele trei “vedete” are atât puncte “tari” cât şi puncte “slabe”

The Prince of Persia

Este un action adventure dezvoltat de Ubisoft Montreal, lansat în noiembrie 2005.

Scenariu: Un războinic se întoarce în Babilon din Insula Timpului cu dragostea sa Kaileena. În loc de pacea pe care şi-o dorea, el îşi găseşte tărâmul natal distrus de război iar poporul întors împotriva lui. Prinţul este capturat la scurt timp după ce ajunge iar Keileena nu are de ales şi se sacrifică descătuşând Nisipurile Timpului pentru a-si salva iubitul.

Caracter: Jocul are două personaje, maeştri războinici, cu care se poate juca ambii având două stiluri de luptă. Gamerii îşi pot alege modul de a-şi ucide inamicii – stragularea lor de la distanţa cu ajutorul “Daggertail” sau pot folosi o armă invizibilă pentru a-I decapita.

Preţ estimativ: pentru PS2 – lansare: 250 lei, în prezent: 60 -120 lei.


Tom Clancy Splinter Cell “Double Agent”

Este al patrulea episod din seria de jocuri video Splinter Cell care merge pe linia spy action, avându-l în prim plan pe Sam Fisher, un angajat al Splinter Cell, o divizie al National Securiy Agency. “Double Agent” a fost lansat în octombrie 2006 pentru platforma Xbox.

Scenariu: Septembrie 2007. Jocul începe imediat după evenimentele din Splinter Cell: Chaos Theory, unde Sam Fisher si John Hodge, sunt trimişi să investigheze în Islanda activităţi suspecte într-o facilitate geotermală. După ce fiica lui Sam, este ucisă într-un accident de maşină, el devine depresiv şi este scos de sub activitate. După un timp de la aceste evenimente personajul principal este primit înapoi pentru mai multe misiuni pe care gamerii trebuie să le parcurgă.

Caracter: Sam Fisher trebuie să înregistreze întâlniri, să urmărească şi să ucidă anumite persoane.

Preţ estimativ: 160-180 lei


Heroes of Might and Magic V

Jocul este unul de strategie, standardul “turn base” ridicând stacheta prin introducerea de elemente 3D, feature-uri de multiplayer.

Scenariu: În noul univers al “Magiei” demonii jură să presare haosul peste acest tărâm prin atacuri neîncetate. În joc este soarta lumii, iar eroi din mai multe lumi legendare trebuie să lupte pentru o cauză nobilă.

Caracter: Gamerul care “intră” în pielea personajului îşi poate crea un caracter unic prin echiparea sa cu diferite arme care mai de care mai puternice, crearea unei armate şi înfrângerea armatelor inamice.

Caracteristici minime PC: Procesor: Pentium 4 1.5 GHz / Athlon 2000+; 512 MB RAM; Placa video: 128 MB AGP GeForce4 Ti4200 / RADEON 8500; CD/DVD-ROM 32x; Sunet: compatibil DirectX PCI 16-bit.

Preţ estimativ: 60 – 80 lei

Sursa: Gandul

Un comentariu:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...