Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 noiembrie 2007

Furturi pe internet, comise de tineri între 20 şi 30 de ani

Câştigă sute de mii sau poate chiar milioane de euro printr-o sigură apăsare de tastă. Sunt infractorii români care au renunţat la tâlhării pe stradă, spargeri de case sau trafic de droguri şi s-au specializat în furturi pe internet.

Nu de puţine ori auzim de români care au şocat lumea pentru că au spart diferite coduri ale unor instituţii importante. Potrivit Oficiului de Combatere a Infracţiunilor Informatice, cei care comit fraude pe internet au cunoştinţe foarte bune în domeniul IT, cunosc limbi străine, în special engleza şi au vârste cuprinse înte 20 şi 30 de ani. Cea mai răspândită fraudă pe internet este pirateria. Milioane de melodii ale unor artişti cunoscuţi, filme care nici nu au apărut pe marile ecrane sau programe scumpe sunt descarcate de pe internet şi vândute la la jumătate din preţul normal.

Studiile arată că peste 70% din software-ul folosit la noi în ţară este piratat. Nu de puţine ori furturile pe net ale infractorilor români tronează pe primele pagini ale ziarelor din lume. Un caz celebru este Victor Faur din Arad, care în urmă cu un an a spart codurile de la NASA, Marina Americană şi Departamentul de Energie al Statelor Unite. Daunele estimate se ridică la aproape 2 milioane de euro. Anul acesta, tot un haker român a fost prins de autorităţi pentru că a furat mii de date bancare şi personale în Statele Unite ale Americii.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...