luni, 19 noiembrie 2007

Descoperirile unui hacker au deranjat serviciile de informaţii suedeze

Un cercetător de securitate care a dezvăluit detalii privind conturile e-mail ale unor ambasade care foloseau Tor pentru anonimizarea traficului a fost arestat şi interogat de către serviciile de informaţii suedeze.

Dan Egerstad a folosit Tor pentru a culege credenţialele de logare pentru 1.000 de adrese e-mail, printre care şi 100 de conturi aparţinând unor ambasade străine, corporaţii şi organizaţii pentru protecţia drepturilor omului.

Egerstad a publicat apoi detaliile de logare folosite de ambasadele mai multor ţări, printre care şi Iranul, India, Japonia şi Rusia. Informaţiile au fost postate iniţial pe www.derangedsecurity.com, dar ulterior site-ul a fost închis. Egerstad a dezvăluit şi detalii privind metodele folosite pentru a obţine aceste informaţii.

Tor este folosit pentru transmiterea informaţiilor prin reţele distribuite anonime. Egerstad a descoperit că prin configurarea unor puncte de ieşire (exit nodes) poate intercepta traficul care nu este criptat corespunzător, deşi dezvoltatorii Tor recomandă insistent criptarea datelor.

Sursa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

subscribe to BloggerStopAboneaza-te prin e-mail :

E-mail: