Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 noiembrie 2007

Cele mai multe furturi de date se fac prin SMS

Tentativele de furt de date prin SMS-uri şi cele de sustragere de bani de pe carduri reprezintă cazuri tot mai des întâlnite în România. Cei care practică astfel de metode îşi pun bine la punct strategia, astfel încât posibilul păgubit să nu bănuiască nicio clipă că ar fi fraudat.

Potrivit statisticilor, cea mai folosită metodă de furt de date o reprezintă SMS-urile. Clienţii sunt anunţaţi printr-un mesaj că sunt câştigătorii unui premiu sau a unei sume de bani. Astfel, pentru a intra în posesia câştigului, clientul este invitat să acceseze un cont pe o pagină de internet cu adresa asemănătoare şi cu un design identic cu pagina oficială a firmei din partea căreia urmează să ridice premiul.

Evident, pentru acest lucru, câştigătorul trebuie să completeze datele personale, numărul de cont bancar şi parola de acces. Cu aceste date, cei care comit fraude sparg conturile clienţilor şi le sustrag banii.

Această metodă de fraudare este cunoscută sub denumirea de phishing. O altă cale de fraudare o reprezintă furtul de bani de pe carduri. Mai multe bănci au lansat avertismente în care anunţau că bazele de date ale cardurilor au fost sparte de hakeri. O altă metodă la modă este clonarea cardurilor prin intermediul unor cititoare de card şi camere montate de hoţi la ATM-urile băncilor.

Astfel, au apărut bande organizate ce instalează echipamente speciale pe ATM-urile băncilor, care reuşesc să fure atât numărul card-ului cât si PIN-ul. Camera care citeşte PIN-ul este instalată pe bancomat şi adăpostită de un inocent suport pentru pliante. Practic, în timp ce o persoană efectuează o banală retragere de numerar, hoţii primesc informaţiile necesare pentru clonarea cardului.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...